Categories
Episodit

20: Arttu Silvast (säveltäjä)

Arttu Silvast on säveltäjä, joka julkaisi debyyttialbuminsa maaliskuussa 2021 . Polarity-albumin genreä on vaikea määritellä, mutta ehkä voidaan puhua modernista klassisesta, indieklassisesta tai jopa ambientista. Säveltäjänkannuksensa Arttu Silvast on hankkinut tekemällä musiikkia TV-sarjoihin ja dokumentteihin (mm. Peltsin toinen luonto, Baher of Finland, Inside ENCE), joten varsin elokuvallista musiikkia joka tapauksessa. Lisäksi Artun musiikissa on mahdollista kuulla kaikuja myös demoskenestä ja tracker-musiikista.

Arttu Silvast ja myanmarilainen perkussiosoitin

Arttu Silvast on työskennellyt säveltäjänä vasta muutaman vuoden, mutta saanut musiikkiaan kuuluville lyhyessä ajassa moneen paikkaan. On inspiroivaa kuulla hänen työtavoistaan ja työfilosofiastaan. Arttu Silvast asui useamman vuoden ulkomailla ja saadaankin kuulla hykerryttäviä tarinoita mm. synakaupoista Bangkokin syrjäseuduilla ja gekoista putkivahvistinten sisällä.

Artun studioon tuomina soittimina on erilaisia perkussiivisia soittimia kauko-idästä. Lopussa saadaan maistiainen Artun pianonsoittotaidoista, kun kuullaan live-versio Clouds Over Tynemouth -biisistä.

Todettiin Artun kanssa molemmat, että nyt korona-aikana on tullut puhuttua ihmisille aika vähän. Ja kun kerrankin pääsee puhumaan – varsinkin musiikista – niin sille ei meinaa tulla loppua. Tulikin aikamoinen järkälejakso, mutta jotenkin tuntui, että kaikki oli niin relevanttia, ettei mitään voinut jättää poiskaan.

Ota kuunteluun, esim Spotifyssa:
https://open.spotify.com/episode/2rNI0UHfmwrjirLsj6nYgG?si=22d32d5632864b27

Lisäksi jakso kuunneltavissa alla ja mm. Applen ja Googlen podcasteissa, eli siellä, missä podcasteja kuuntelet.

Tässä muita linkkejä:

ARTTU SILVAST
https://instagram.com/arttusilvast
www.arttusilvast.com/
www.instagram.com/arttusilvast/

POLARITY SPOTIFYSSA:
open.spotify.com/album/0iKgbvFBZ2…39QFmt_fdH8-JE1g

OMA ÄÄNI
www.facebook.com/aanipodcast
www.instagram.com/aanipodcast
aanipodcast@gmail.com

AHVA – PADWORKS

Myös juontajanne ehti tässä episodien välissä julkaista soolodebyytti-EPnsä Padworksin, joten ota kuunteluun, jos kiinnostaa, millaista musiikkia itse teen:
open.spotify.com/album/3t3eVAQ9na…4cSHyl0Oz5KmJ5_w

Jakso äänitetty Helsingissä 22.4.2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *