Categories
Episodit

19: KEliel (harppu)

Eliel Tammiharju eli KEliel on äänisuunnittelija, performanssitaiteilija ja muusikko. KEliel julkaisu debyyttialbuminsa Tuoksukynttiläkonsultti helmikuussa 2021, seitsemän biisin kokonaisuuden elektronissävytteistä musiikkia. Tai happy hardcorea masennuslääkkeissä, kuten musiikkia on kuvailtu.

KElielin esiintyi Kontula Electronicin syksyn 2020 koronaeditiossa ja soitti siellä hienon keikan pimeässä illassa Kontulan ostarin värikylläisessä lasikopissa. Ajattelin, että olisi mielenkiintoista kuulla, mitä KEliel musiikista, musiikinteosta ja esiintymisestä ajattelee. Live-keikan perusteella oli selvää, että kyseessä ei ollut pelkkä musiikkiesitys, vaan selkeästi kokonaisperformanssi.

KEliel-hahmon takaa paljastui innovatiivinen ja rajoja rikkova artisti ja teatteriäänisuunnittelun opiskelija. KEliel tekee musiikkinsa pääasiassa itse, Youtuben tutoriaalivideoista opiskellen. Oli mielenkiintoista kuulla, miten Garagebandilla ensimmäiset biisinsä luokkakavereiden hauskuuttamiseksi tehnyt KEliel on kehittynyt ja miten on päätynyt siihen, että uusimpana musiikillisena aluevaltauksenaan opiskelee tällä hetkellä harppua – soitinta, joka sisältää hyvin vähän sähköä tai elektroniikkaa.

KELiel ja harppu

Jaksossa kuullaan live-versoina kolme kappaletta uudelta levyltä hyvin erityisinä sovituksina: Circle of Candles harpulla, Spurt< soitettuna tuoksunäytepakkauksella ja Birthday Candles ajateltuna. Mitä se sitten tarkoittaa? Ota selvää ja koe! Ainakin se sai aikaan hienon ajatuksen siitä, kuinka ajattelemista voi käyttää musiikintekemisessä.

KELIEL:
www.keliel.com
www.instagram.com/keliel_
www.facebook.com/kelielofficial

KELIEL – TUOKSUKYNTTILÄKONSULTTI
Soundcloud: @kelieli
Spotify: open.spotify.com/album/40rtgTvEj0…W-QNW56azwV2BoJg
Youtube: www.youtube.com/watch?v=3EkCfJ6jghA

OMA ÄÄNI

www.facebook.com/aanipodcast
www.instagram.com/aanipodcast
aanipodcast@gmail.com

Ai niin, musiikkiminäni Ahva julkaisi helmikuussa uutta musiikkia. Kokonainen EP luvassa 9.4., mutta tässä uusi sinkku kuunneltavissa:
Spotify: open.spotify.com/track/7yweAuA6oL…3MTDSoN9lhPxxStA
Youtube: www.youtube.com/watch?v=mIO1AmG5GL8
Apple Music: music.apple.com/fi/album/shenanig…e/1550293929?l=fi
Deezer: deezer.page.link/1mKeeVg73K3H7tPk7

Jakso on äänitetty Helsingissä 25.2.2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *