Categories
Episodit

15: Ringa Manner (lauluefektit)

Ringa Manner on muusikko, joka soittaa yhtyeissä Ruusut ja Pintandwefall sekä julkaisee musiikkia sooloprojektillaan The Hearing.

Ringa Manner aloitti bändiuransa Pintandwefall-yhtyeessä. Jaksossa saadaan kuulla, miten bändi lähti liikkeelle ja miten se on johtanut Ringa Mannerin ennakkoluulottomaan asenteeseen hypätä uusien ja tuntemattomien soitinten kimppuun. Soittimista puhuttaessa Ringa Manner tulee maininneeksi hienon ajatuksen: jokainen soitin sisältää vähintään yhden biisin. Vaikka et osaisi soitinta erityisen hyvin soittaa, niin silti kaikista on mahdollista saada irti ainakin yksi mielenkiintoinen aihio, josta voi tehdä biisin. Samalla tulee tehtyä musiikillisen luomisen retkiä, joiden varrelta kenties tulee löytäneeksi jotain uutta.

Lisäksi kuullaan Ruusujen tavasta biisiaihioiden kehittelemiseen. Mikä on Against the clock -metodi, ja miten se toimii? Ja mikä on torviriffi ja jääkö se ainiaaksi arvoitukseksi? Lisäksi saadaan vastaus seuraavaan askarruttavaan kysymykseen: mitä progebiisiä Ringa Manner on kuunnellut noin tuhat kertaa?

Musiikkiosiossa käydään läpi Ringa Mannerin käyttämiä laulufektejä ja loopperin toimintaa ja kuullaan, millä tavalla Ringa Manner efektejä ja loopperia käyttää. Lopussa päästään tuttuun tapaan privaattikeikalle, kun Ringa Manner esittää improvisoidun teoksen.

Inspiroiva jakso sisältää paljon kannustavia vinkkejä jokaiselle, joka on koskaan tehnyt tai soittanut musiikkia tai on miettinyt tekevänsä.

Ringa Mannerin tärkeimmät lauluefektit:
– Roland VT-3
– Chase Bliss Blooper
– Chase Bliss Mood
– Boss RC-30

Jakso on äänitetty Helsingissä 3.11. Kyseessä oli toinen yritys. Ensimmäisellä kerralla lokakuussa sain jokaisen podcast-tekijän tärkeän oppitunnin: muista aina backup-äänitys! Äänityksessä käyttämäni SSD-levy petti eikä ollut tallentanut äänitiedostoja. Shokki oli aika suuri, kun tämän tajusin. Onneksi Ringa Manner oli armollinen ja saatiin sovittua uusi äänitys. Ja onneksi tästä tuli hyvä, ellei jopa parempi kuin ensimmäinen!

Oma ääni -podcastia tukee Taiteen edistämiskeskus Taike.

Oma ääni löytyy seuraavista paikoista:
Spotify: open.spotify.com/show/7pF6IYevQhURK871rY3fGy
Apple: podcasts.apple.com/us/podcast/oma-…ni/id1505209942
Google podcasts: podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly…WVkL3BvZGNhc3Qv
Soundcloud: soundcloud.com/aanipodcast/ 
Stitcher: www.stitcher.com/podcast/oma-aani 
Castbox: castbox.fm/channel/Oma-ääni-id2724234

Facebook: www.facebook.com/aanipodcast
Instagram: www.instagram.com/aanipodcast/
Email: aanipodcast@gmail.com  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *