Categories
Episodit

13: Kaisa Siirala (saksofoni)

Saksofoni for dummies, tai ainakin for a dummy eli minulle. Oletko koskaan miettinyt, minkälaisia kaikkia ääniä saksofonilla saa tehtyä? Minä nimittäin olen! Olipa mahtava saada vieraaksi soittaja, joka tätä mysteeriä minulle valotti.

Vieraana tässä jaksossa on Kaisa Siirala, saksofonisti ja huilisti, joka on kiinnostunut vapaasta ilmaisusta ja maailmanmusiikista. Hänen taustansa on suurimmaksi osaksi jazzissa ja muussa afroamerikkalaisessa musiikissa. Lisäksi Kaisa on opiskellut intialaisen bansuri-huilun soittoa ja hindustanimusiikkia opettajansa ohjauksessa Mysoressa, Intiassa sekä kiertänyt Kuubassa soittamassa kuubalaista musiikkia. Kaisan yhtye Kokko Quartet soittaa skandinaavista jazzia etnisillä mausteilla, vaikutteita on mm. intialaisesta, arabialaisesta ja kuubalaisesta musiikista.

Kaisa Siirala ja alttosaksofoni

Kaisa Siirala toi mukaan studioon kaksi saksofonia ja bansuri-huilun. Saksofonin lisäksi kuullaan siis myös, miltä bansuri-huilu kuulostaa, miten siitä saa irti mikrointervalleja – ja opitaan samalla intialaisista ragoista.

Luvassa inspiroiva jakso täynnä tietoa, soitinten ääniesimerkkejä, mukavaa jutustelua ja musiikkia.

Kokko Quartet: www.kokkoquartet.com/
Kaisa Siirala Instagramissa: www.instagram.com/siiralakaisa/

Jakso on äänitetty Helsingissä 8.10.2020. Oma ääni -podcastia tukee Taiteen edistämiskeskus Taike.

Kuuntele jakso Spotifyssa: https://open.spotify.com/show/7pF6IYevQhURK871rY3fGy?si=PJP6rcYKTTuZrEZG-Scplg

FB: www.facebook.com/aanipodcast
Insta: www.instagram.com/aanipodcast/
Email: aanipodcast@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *