Categories
Episodit

9: Ahva (Samplr)

Yhdeksännessä Oma ääni -jaksossa tutustutaan tarkemmin ohjelman tekijän Tuomas Ahvan musiikilliseen historiaan ja Samplr-nimiseen iPad-soittimeen.

Ahva keikalla mökkilaiturilla kesällä 2020.

Otin mökille mukaan mikrofonin ja iPadin, johon oli ladattu Samplr-niminen musiikkisofta sekä muutamat itse äänittämäni samplet. Menin mikrofoni kädessä laiturille pohtimaan ääneen, kuinka olen kasvanut sellaiseksi muusikoksi kuin olen – ja kuinka on lopulta päädyin tekemään Oma ääni -podcastia. Samalla tuli pohdittua, minkälainen suhtautuminen minulla on musiikkiin ylipäänsä.

Jakso noudattaa samaa kaavaa kuin muutkin jaksot. Kerron ensin itsestäni, sen jälkeen esittelen mukaani ottaman soittimen ja lopuksi soitan sillä minikeikan. Keikalla yleisönä olivat lokit sekä vasten tahtoaan keikalle joutuneet mökkinaapurit. Onneksi sopu säilyi, koska muistin ottaa mukaan myös kuulokkeet.

Esiteltävänä soittimena on Samplr-niminen iPad-musiikkisofta, jota olen soittanut jo muutamassa jaksossa. Nyt on mahdollista kuulla vähän tarkemmin, miten Samplr toimii ja millaista musiikkia sillä saa tehtyä. samplr.net/

Tässä vielä linkit mainittuihin musiikkiprojekteihin:

Evil Kangaro Spotifyssa: open.spotify.com/artist/4V1rVugmL…6dTvShzwrxhmdiKA
Seppo Boismanin levy, jolla soitan: seppoboisman.bandcamp.com/
Haruspexin Pan Sonic -tribuutti: www.youtube.com/watch?v=t689ynaktso
Ahva: open.spotify.com/artist/6xIHki1P9…MGSd6c6RjSkNt07A
Small Peaces: open.spotify.com/album/35YyA3ADJo…2xSiucIokYY6Qlbw

Hyvää kesän jatkoa!

Jakso on äänitetty kesän 2020 aikana eri paikoissa Suomessa. Oma ääni -podcastia tukee Taiteen edistämiskeskus Taike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *