Categories
Episodit

3: Petteri Mäkiniemi (Ginette)

Oma ääni -podcastin kolmannessa jaksossa on vieraana soitinrakentaja ja muusikko Petteri Mäkiniemi, joka tuo mukanaan studioon itse rakentamansa ja suunnittelemansa Ginette-soittimen. Ginette on saanut inspiraationsa ranskalaisesta varhaisesta elektronisesta soittimesta nimeltä Ondes Martenot. Miltä kuulostaa eteerinen 1920-luvulta ammentava elektroninen soundi? Tai toisaalta soitin, jonka tyyppistä Radiohead on käyttänyt Kid A -levyltä alkaen musiikissaan. Ja kuinka monofonista ääntä kannattaa efektoida, jos haluaa rupista soundia?

Petteri on parhaillaan kirjoittamassa taiteen maisterin tutkinnon lopputyötään aiheenaan Ginette 2, eli miltä näyttää Gineten seuraava kehitysversio. Osana työtä Petteri on pohtinut muun muassa sitä, onko Ginette syntetisaattori vai kenties jotain muuta. Kannattaa kuunnella, mihin lopputulokseen Petteri on tullut.

Tässä linkkejä, jotka tulivat esille haastattelun kuluessa:

Oma ääni on äänisuunittelija ja muusikko Tuomas Ahvan podcast musiikista ja musiikin tekemisestä. Joka jaksossa on mukana vieras, joka tuo mukanaan soittimen ja esittelee sen. Samalla käydään läpi haastateltavan uraa ja musiikillista elämää. Lisäksi aina jakson lopussa on vieraan esittämä minikeikka. Podcast on sekoitus keskustelua, ääntä ja musiikkia. 

Jakso on äänitetty Tuomas Ahvan studiolla Helsingissä 11.2.2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *