Categories
Episodit

2: Lau Nau (modulaarisyntetisaattori)

Oma ääni -podcastin toisessa jaksossa on vieraana Lau Nau. Jaksossa kuullaan, miten Lau Naun varhaiset äänityskokeilut tuplakasettidekillä ja musiikinteko erilaisilla esineillä ovat pohjustaneet tietä sille, että Lau Nausta on tullut kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu monipuolinen säveltäjä ja muusikko.

Lau Naun tähän podcastiin valitsema soitin on modulaarisyntetisaattori, mutta jaksossa kuullaan, että Lau Nau soittaa paljon kaikkea muutakin – ja kaikessa kuuluu rakkaus kokeilemiseen ja oman äänen etsimiseen.

Haastattelu tehtiin Lau Naun kotistudiolla Kemiönsaaressa maaliskuun alussa, kun Suomeen asetetuista koronarajoituksista ei ollut vielä tietoa. Oli hienoa saada mahdollisuus nähdä Lau Naun modulaari luonnollisessa ympäristössään ennen kuin Suomi laitettiin kiinni ja Uusimaa eristettiin. Koko haastattelun ajan studioon paistoi aikainen kevätaurinko, joka lämmitti kärpäset liikkeelle. Kärpäsetkin halusivat antaa haastattelulle oman äänensä, mikä oli varsin sopivaa, kun ajattelee kuinka paljon Lau Nau musiikissaan yhdistelee kenttä-äänityksiä ja ja synteettisiä äänimaailmoja.

Haastattelusta tuli samalla rohkaiseva tarina siitä, kuinka tekemällä omia asioita omalla tavalla voi luoda täysin omannäköisen uran, ja miten biisinkirjoittamisesta ei kannata tehdä omassa päässään liian monimutkaista. Tärkeintä on aloittaa ja katsoa, mihin se vie ja mikä tuntuu omalta.

Ainakin nämä moduulit tuli mainittua:
– Verbos Complex Oscillator
– Verbos Harmonic Oscillator
– Intellijel Quadra
– Mutable Instruments Veils
– Clouds
– Xaoc Devices Batumi
– Expert Sleepers Disting mk4
– Analog Systems RS-95 N

Ja nämä muut soittimet:
– Vermona Mono Lancet
– Doepfer Dark Energy
– Lyra 8
– Koma Elektronik Field Kit
– Moog Theremin
– Holonic Systems (https://www.holonic.systems/)

https://launau.com/

Äänitys tehtiin 10.3. Kemiönsaaressa Lau Naun kotistudiolla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *