Categories
Episodit

1: Jukka Kääriäinen (sähkökitara)

Oma ääni on podcast-sarja, jossa muusikko ja äänisuunnittelija Tuomas Ahva haastattelee muusikoita, äänitaiteilijoita, säveltäjiä tai keitä tahansa, joille musiikki ja äänet on elämässä tärkeitä. Vieras tuo studioon mukaan jonkun soittimen, joka sillä hetkellä tuntuu kiinnostavalta tai merkittävältä ja esittelee sen. Samalla käydään läpi haastateltavan uraa ja musiikillista elämää.

Yksi jakso jakautuu aina kolmeen osaan. Ensimmäisessä puhutaan vieraan suhteesta musiikkiin ja siitä, kuinka musiikista on tullut osa haastateltavan elämää. Toisessa osassa sukelletaan syvälle soittimeen ja sen tekniikkaan ja kuunnellaan ääniesimerkkejä. Lopulta jakso huipentuu kolmanteen osaan, kun vieras soittaa kuulijoille privaattikeikan.

Oma ääni -podcastin ensimmäinen jaksossa on vieraana kitaristi Jukka Kääriäinen. Jukan podcastiin valitsema soitin on luonnollisesti kitara, mutta soitossa on kyse paljon muustakin, mm. omien pedaalien rakentamisesta. Jukka esitteleekin liudan omatekemiään kitaraefektejä.  

Keskusteluosiossa päästään Jukan kanssa syvälle pohtimaan mm. sitä, miten omaehtoinen muusikko tässä maailmassa selviää, ja kannattaako keikalle mennä, vaikka siitä ei välttämättä keikkapalkkiota saisikaan. Jaksossa luvassa virtuoosimaista kitarointia, hauskoja tarinoita sekä vinkkejä ja kannustusta muille muusikoille.Tässä haastattelussa esiin tulleita kiinnostavia linkkejä:
– Jukka Kääriäisen kotisivut:  http://www.jukkakaariainen.com/
– Jukka Kääriäisen soittoa livenä: https://vimeo.com/user38687360
– Bela: https://bela.io/Oma ääni on podcast, jossa musiikintekijät ja muusikot esittelevät käyttämiään soittimia ja laitteita, jotka on olleet heille tärkeitä – tai joista ovat muuten vaan innoissaan. Jaksoissa kuullaan tarinoita muusikkouden taustalta, soitinten ja laitteiden ääniesimerkkejä ja lopussa pääsette privaattikeikalle, kun vieras esittää improvisoitua musiikkia. Saadaan siis selville, millainen on kunkin vieraan oma ääni.     

Jaksoja ilmestyy podcast-alustoille kerran viikossa. Oma ääni -podcastin tekijä on äänisuunnittelija ja muusikko Tuomas Ahva. Editoinnin ja äänisuunnittelun on tehnyt Tuomas Ahva. Podcastin logon on suunnitellut ja tehnyt Viljami Nissi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *