Categories
Episodit

24: Jutta Rahmel (kantele)

Vieraana muusikko ja kanteleen soittaja Jutta Rahmel.

Mihin perustuu meidän suomalaisten käsitys kanteleesta viisikielisenä soittimena? Se onkin vain yksi totuus kanteleesta. Mitä muuta kantele voi olla? Entä taipuuko itse sana kannelta vai kanteletta? Nämä ja monta muuta mieltäni askarruttavaa asiaa saavat tässä jaksossa vastauksen!

Jutta Rahmel ja 39-kielinen kantele

Paljon muitakin mielenkiintoisia puheenaiheita, muun muassa puhelimen käyttämisestä biisinkirjoituksessa sekä cover-biisin julkaisemisesta. Jutta Rahmel keräsi talven aikana tietoa cover-biisin julkaisusta ja julkaisee Sufjan Stevensia coverina. Kuuntele ohjeet, niin tiedät, mitä tehdä.

Lisäksi kuullaan, minkälaisia kaiken maailman ääniä kanteleesta saa irti. Tulee mieleen, että olisipa mielenkiintoista rakentaa kokonainen äänimaisema pelkästään kanteleella.

Musiikillisena osuutena kuullaan kaksi maistiaista Jutta Rahmelin myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta soololevyltä. Levyltä, joka syntyi pandemian aikana. Käydään siis myös keskustelu, jota ei tänä aikana juuri voi välttää: miten pandemia on omaan musiikkiin ja tekemiseen vaikuttanut.

Oli vaikutus omalla kohdallasi mikä tahansa, niin suosittelen kaivamaan vanhat kanteleet vintiltä ja kokeilemaan!

JUTTA RAHMEL
fi.juttarahmel.com/
www.instagram.com/juttarahmel/
www.kardemimmit.fi/

J. Karjalainen – Keihäänkärki cover www.youtube.com/watch?v=0xEjiGp26h4
Vesala, Järvelä & Rahmel – Tytöt ei soita kitaraa live www.youtube.com/watch?v=FMdzkRK87Fs
Vesala – Tulkoon mitä vaan (feat. Aili Järvelä ja Jutta Rahmel) www.youtube.com/watch?v=eZlKpbalI3Q

OMA ÄÄNI
www.facebook.com/aanipodcast
www.instagram.com/aanipodcast
Palautetta ja ajatuksia voi laittaa sähköpostiin aanipodcast@gmail.com

Jakso on äänitetty Helsingissä 28.10.2021.

Categories
Episodit

23: Laua Rip (särölaulu)

Hyvää vuotta 2022! Ja tervetuloa kuuntelemaan uutta Oma ääni -jaksoa, pitkästä aikaa.

Tämän jakson vieraana on Laura Nevanperä, artistinimeltään Laua Rip, joka julkaisi viime vuoden lokakuussa uuden levyn. Soitettiin Laua Ripin kanssa keikka vuonna 2019 samassa keikkaillassa ja siitä tiesin, mitä odottaa.

Laua Rip metaversumissa. Haastattelu tehtiin etänä.

Laura Nevänperä tekee paitsi musiikkia on myös kuvataiteilija. Kuulette, miten kaikki sai alkunsa. Kaikesta paistaa läpi upea ennakkoluuloton asenne musiikin tekemiseen, tuottamiseen ja julkaisemiseen. Koko estetiikkaa kuvastaa se, että Laua Ripin ääni haastattelun aikana tulee välillä suoraan mikrofonista, välillä suoraan Laua Ripin livenä käyttämän kitaravahvistimen ja särön läpi.

Haastattelu tehtiin hyvän matkaa viime vuoden puolella, mutta sitten Oma ääni -tuotantotiimillä tuli kaikenlaista hommaa, eikä ehditty ediotoida jaksoa valmiiksi. Ajatus oli, että jakso olisi tullut ulos ennen joulukuun alkua, kun Laua Ripillä oli edellinen keikka, yhdessä muun muassa Draama-Helmen kanssa. No, se tuli ja meni, mutta nyt se kuitenkin on julki, ja on tehnyt lähes come backin. Tästä on hyvä käynnistää uusi Oma ääni -vuosi käyntiin!

Miksi Laua Rip kannattaa laittaa seurantaan Instagramissa? Kuuntele, niin tiedät. Vastaus ei ehkä ole se, mitä ensin ajattelet. Tai sitten se on juuri sitä.

LAUA RIP

www.instagram.com/lauarip/
lauarip.bandcamp.com/
www.youtube.com/channel/UCN1N3FrcpUYFKec012j5FzQ

OMA ÄÄNI
www.facebook.com/aanipodcast 

www.instagram.com/aanipodcast
Palautetta ja ajatuksia voi laittaa sähköpostiin aanipodcast@gmail.com

Jakso on äänitetty internetin metaversumissa 3.11.2021.

Categories
Episodit

22: Susanna Syrjäläinen (sello)

O-o-ma äää-ni palaa kesätauolta. Vihdoin, voisi joku sanoa! Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Vieraana sellisti Susanna Syrjäläinen, joka on soittanut selloa monissa eri projekteissa, yhtyeissä ja produktioissa – niin nuoteista kuin improvisoidenkin. On mielenkiintoista kuulla monipuolisen soittajan näkemys omasta soittimestaan.

Susanna Syrjäläinen, sello ja loopperi

Kuulette, minkälainen rooli televisioista tulleella kahvimainoksella on ollut Susanna Syrjäläisen uraan ja saatte myös lyhyen esittelyn, minkälainen soitin sello ylipäänsä on. Toisaalta Susanna Syrjäläinen antaa vinkkejä siihen, mistä koostuu hyvä sellosovitus.

Susanna Syrjäläinen on julkaissut omaa musiikkia nimellä Susanna. Myöhemmin syksyllä 2021 ilmestyy levy, josta muutama maistiainen löytyy jo nyt striimauspalveluista. Ehkä Susanna Syrjäläinen asenteesta omaan soittimeen ja musiikkiin kertoo se, että levyllä ei kuullakaan selloa. Itse olisin etukäteen kuvitellut, että sellistin tehdessä soololevyn, siellä ei muita soittimia olekaan.

Lopussa kuullaan kaksi improvisaatiota, jotka Susanna Syrjäläinen soittaa ja kerrostaa loopperin avustuksella.

Inspiroivaa keskustelua taas kerran! Ota Oma ääni kuunteluun Applen tai Googlen podcasteista, Spotifysta, Soundcloudista tai mistä vaan podcasteja kuunteletkin.

Tiedot uusista jaksoista saat parhaiten Oman äänen somekanavista:
www.facebook.com/aanipodcast
www.instagram.com/aanipodcast

Palautetta ja ajatuksia voi laittaa sähköpostiin aanipodcast@gmail.com

Susanna Syrjäläistä voi seurata Instagramissa:
www.instagram.com/susanna.syrjalainen/
www.instagram.com/susannamusiikki/

www.susannasyrjalainen.com/

Jakso on äänitetty Helsingissä 14.9.2021.

Categories
Episodit

21: Tomi Leppänen (rumpuaivo)

Tomi Leppänen soittaa rumpuja Aavikossa, KXP:ssä, Circlessä ja monessa muussa suomalaisyhtyeessä. Hänet tunnetaan rumpusetistään sekä soittotyylistään, molemmat varsin minimalistisia. Jaksossa kuullaankin Tomi Leppäsen soittofilosofiasta ja toisaalta kuullaan, miten hänestä on tullut sellainen rumpali kuin on ja mitkä ovat olleet tärkeimpiä innoittajia ja inspiraation lähteitä.

Tomi Leppänen ja rumpuaivo

Buukkasin Tomi Leppäsen haastatteluun samalla kun kävin ostamassa hänen suunnittelemansa TL-606 Computer Controlled -rumpukapulat; upeat design-esineet ja omaan käteeni mukavasti istuvat rumpukapulat. TL-606-kapuloissa yhdistyy kaksi Tomi Leppäsen eri puolta. Toisaalta hän on maailmanluokan rumpali, toisaalta graafinen suunnittelija. Molemmissa hänellä on oma tunnistettava tyylinsä. Oli mielenkiintoista kuulla, miten nämä kaksi eri maailmaa hänen mielessään kohtaavat.

Varsinaiseksi soittimeksi Tomi Leppänen valitsi jaksoon rumpuaivon. Tarkemmin kyseessä on neuvostovalmisteinen Formanta UDS. Monissa bändeissä, joissa Tomi Leppänen soittaa, yhdistyvät jollakin tavalla elektroniset soundit sekä perinteisemmät bändisoittimet. Olikin kovin luonnollista keskustella rumpukoneista, tai oikeastaan rumpuaivosta. Hieno termi, muuten. Lopussa kuullaan performanssi, jonka Tomi Leppänen rumpuaivostaan loihtii.

Käytännön vinkkeinä kuullaan, miten Tomi Leppänen soittaa ja kontrolloi taustanauhoja useimmilla bändiensä keikoilla. Lisäksi kuullaan, mitä Tomi Leppänen suosittelisi aloittelevalle rumpalille vuonna 2021 tai nuorelle itselleen, kun aloitti rumpujen soittoa.

Olipa inspiroivaa keskustelua taas kerran! Ota Oma ääni kuunteluun Applen tai Googlen podcasteista, Spotifysta, Soundcloudista tai mistä vaan podcasteja kuunteletkin.

Tiedot uusista jaksoista saat parhaiten Oman äänen somekanavista:
www.facebook.com/aanipodcast
www.instagram.com/aanipodcast

Jos haluat laittaa palautetta, niin laita kyseisiin palveluihin DM:ää tai sitten sähköpostia osoitteeseen aanipodcast@gmail.com

tomileppanen.com/
www.instagram.com/tom1leppanen/

Jakso äänitettiin Helsingissä 13.5.2021

Categories
Episodit

20: Arttu Silvast (säveltäjä)

Arttu Silvast on säveltäjä, joka julkaisi debyyttialbuminsa maaliskuussa 2021 . Polarity-albumin genreä on vaikea määritellä, mutta ehkä voidaan puhua modernista klassisesta, indieklassisesta tai jopa ambientista. Säveltäjänkannuksensa Arttu Silvast on hankkinut tekemällä musiikkia TV-sarjoihin ja dokumentteihin (mm. Peltsin toinen luonto, Baher of Finland, Inside ENCE), joten varsin elokuvallista musiikkia joka tapauksessa. Lisäksi Artun musiikissa on mahdollista kuulla kaikuja myös demoskenestä ja tracker-musiikista.

Arttu Silvast ja myanmarilainen perkussiosoitin

Arttu Silvast on työskennellyt säveltäjänä vasta muutaman vuoden, mutta saanut musiikkiaan kuuluville lyhyessä ajassa moneen paikkaan. On inspiroivaa kuulla hänen työtavoistaan ja työfilosofiastaan. Arttu Silvast asui useamman vuoden ulkomailla ja saadaankin kuulla hykerryttäviä tarinoita mm. synakaupoista Bangkokin syrjäseuduilla ja gekoista putkivahvistinten sisällä.

Artun studioon tuomina soittimina on erilaisia perkussiivisia soittimia kauko-idästä. Lopussa saadaan maistiainen Artun pianonsoittotaidoista, kun kuullaan live-versio Clouds Over Tynemouth -biisistä.

Todettiin Artun kanssa molemmat, että nyt korona-aikana on tullut puhuttua ihmisille aika vähän. Ja kun kerrankin pääsee puhumaan – varsinkin musiikista – niin sille ei meinaa tulla loppua. Tulikin aikamoinen järkälejakso, mutta jotenkin tuntui, että kaikki oli niin relevanttia, ettei mitään voinut jättää poiskaan.

Ota kuunteluun, esim Spotifyssa:
https://open.spotify.com/episode/2rNI0UHfmwrjirLsj6nYgG?si=22d32d5632864b27

Lisäksi jakso kuunneltavissa alla ja mm. Applen ja Googlen podcasteissa, eli siellä, missä podcasteja kuuntelet.

Tässä muita linkkejä:

ARTTU SILVAST
https://instagram.com/arttusilvast
www.arttusilvast.com/
www.instagram.com/arttusilvast/

POLARITY SPOTIFYSSA:
open.spotify.com/album/0iKgbvFBZ2…39QFmt_fdH8-JE1g

OMA ÄÄNI
www.facebook.com/aanipodcast
www.instagram.com/aanipodcast
aanipodcast@gmail.com

AHVA – PADWORKS

Myös juontajanne ehti tässä episodien välissä julkaista soolodebyytti-EPnsä Padworksin, joten ota kuunteluun, jos kiinnostaa, millaista musiikkia itse teen:
open.spotify.com/album/3t3eVAQ9na…4cSHyl0Oz5KmJ5_w

Jakso äänitetty Helsingissä 22.4.2021

Categories
Episodit

19: KEliel (harppu)

Eliel Tammiharju eli KEliel on äänisuunnittelija, performanssitaiteilija ja muusikko. KEliel julkaisu debyyttialbuminsa Tuoksukynttiläkonsultti helmikuussa 2021, seitsemän biisin kokonaisuuden elektronissävytteistä musiikkia. Tai happy hardcorea masennuslääkkeissä, kuten musiikkia on kuvailtu.

KElielin esiintyi Kontula Electronicin syksyn 2020 koronaeditiossa ja soitti siellä hienon keikan pimeässä illassa Kontulan ostarin värikylläisessä lasikopissa. Ajattelin, että olisi mielenkiintoista kuulla, mitä KEliel musiikista, musiikinteosta ja esiintymisestä ajattelee. Live-keikan perusteella oli selvää, että kyseessä ei ollut pelkkä musiikkiesitys, vaan selkeästi kokonaisperformanssi.

KEliel-hahmon takaa paljastui innovatiivinen ja rajoja rikkova artisti ja teatteriäänisuunnittelun opiskelija. KEliel tekee musiikkinsa pääasiassa itse, Youtuben tutoriaalivideoista opiskellen. Oli mielenkiintoista kuulla, miten Garagebandilla ensimmäiset biisinsä luokkakavereiden hauskuuttamiseksi tehnyt KEliel on kehittynyt ja miten on päätynyt siihen, että uusimpana musiikillisena aluevaltauksenaan opiskelee tällä hetkellä harppua – soitinta, joka sisältää hyvin vähän sähköä tai elektroniikkaa.

KELiel ja harppu

Jaksossa kuullaan live-versoina kolme kappaletta uudelta levyltä hyvin erityisinä sovituksina: Circle of Candles harpulla, Spurt< soitettuna tuoksunäytepakkauksella ja Birthday Candles ajateltuna. Mitä se sitten tarkoittaa? Ota selvää ja koe! Ainakin se sai aikaan hienon ajatuksen siitä, kuinka ajattelemista voi käyttää musiikintekemisessä.

KELIEL:
www.keliel.com
www.instagram.com/keliel_
www.facebook.com/kelielofficial

KELIEL – TUOKSUKYNTTILÄKONSULTTI
Soundcloud: @kelieli
Spotify: open.spotify.com/album/40rtgTvEj0…W-QNW56azwV2BoJg
Youtube: www.youtube.com/watch?v=3EkCfJ6jghA

OMA ÄÄNI

www.facebook.com/aanipodcast
www.instagram.com/aanipodcast
aanipodcast@gmail.com

Ai niin, musiikkiminäni Ahva julkaisi helmikuussa uutta musiikkia. Kokonainen EP luvassa 9.4., mutta tässä uusi sinkku kuunneltavissa:
Spotify: open.spotify.com/track/7yweAuA6oL…3MTDSoN9lhPxxStA
Youtube: www.youtube.com/watch?v=mIO1AmG5GL8
Apple Music: music.apple.com/fi/album/shenanig…e/1550293929?l=fi
Deezer: deezer.page.link/1mKeeVg73K3H7tPk7

Jakso on äänitetty Helsingissä 25.2.2021

Categories
Episodit

18: Eilien (SuperCollider)

Eilien eli Ellen Virman on lavan etupuolelle ajautunut ääni- ja valosuunnittelija. Hän alkoi muutama vuosi sitten tehdä musiikkia koodaamalla SuperCollider-nimisessä koodausympäristössä ja julkaista musiikkia nimellä Eilien.

Eilien ja SuperCollider-koodia

Tutustuin Eilienin musiikkiin, kun meiltä molemmilta oli kappaleet syksyllä 2020 julkaistulla The Sound of Kontula -kokoelmalla. Muistin, että Eilien oli esiintynyt Kontula Electronicissa livekoodaus-illassa ja minua kiinnosti ottaa selvää, miten Eilien musiikkia koodaamalla tekee.

Ohjelmoimalla on mahdollista tuottaa ja käsitellä ääntä hyvin monella eri tavalla ja nyt kuulette, millä tavalla Eilien musiikkinsa tekee. Luvassa on mielenkiintoinen näkemys siihen, miten musiikkia voi tehdä ilman että soittaa mitään sanan varsinaisessa merkityksessä. Erityisesti huomionarvoista on, että Ellen Virman aloitti SuperColliderin käytön ilman aiempaa koodauskokemusta. Rohkeasti vain kokeilemaan, jos yhtään kiinnostaa! Eli Fieldsteelin tutoriaalit (linkki alla) vaikuttivat hyviltä.

Eilien on julkaissut kaksi omakustanne-EP:tä ja vuonna 2021 (arviolta huhtikuussa) julkaistaan Eilienin debyyttilevy Digital Lovers. Levyn julkaisee kasettilevymerkki Genot Centre. 
Jaksossa kuullaan, millaisista aineksista tuleva levy on tehty. Saadaan siis mainio sneak preview.

Lopuksi kuullaan vielä yksi ennenkuulematon maistiainen kokonaisuudessaan tulevalta Digital Lovers -levyltä.

Haastattelu on tehty etäyhteyksin 9.12.2020.

LINKIT:
genot.bandcamp.com/
www.youtube.com/user/elifieldsteel
kontulaelectronic.bandcamp.com/album/the…f-kontula

http://eilieneilien.com/
www.facebook.com/elleneilien
www.instagram.com/elleneilien/
https://soundcloud.com/elleneilien

Oma ääni -podcastia tukee Taiteen edistämiskeskus Taike.

Seuraa Omaa ääntä(si)!
FB: www.facebook.com/aanipodcast
Insta: www.instagram.com/aanipodcast/
Email: aanipodcast@gmail.com

Categories
Episodit

17: Jani Hietanen (äänisuunnittelu)

Vieraana äänisuunnittelija Jani Hietanen. Bongasin Jani Hietasen haastatteluun, kun hän oli soittamassa Race Horse Companyn sirkus-esityksen livebändissä syksyllä 2020. Ajattelin, että olisi mielenkiintoista kuulla, miltä tuntuu soittaa elektronissävytteisessä livebändissä sirkusesityksen taustalla.

Jani Hietasen omakuva. Äänitys tehtiin etäyhteydellä. Unohdin napata kuvan ruudusta.

Paljastuikin, että Jani Hietanen on tehnyt vaikka mitä. Kuullaan, mitä kaikkea Jani Hietasen kaltainen monipuolinen äänisuunnittelija tekee ja mitä työvälineitä käyttää. Ja pieni on Suomi: yllättäen löytyi yhteys myös pari jaksoa sitten vieraana olleeseen Ringa Manneriin.

Toisena yllätyksenä tuli, että Jani Hietanen on soittanut Minä ja Ville Ahonen -bändissä. Siitä tuli itselleni pari oleellista muistoa mieleen, jotka pääsin jakamaan.

Ja mikä on se superkokoonpano, jossa Jani Hietanen on soittanut nykyään mm. Pariisin keväästä, Sydän sydämestä ja Pietarin spektaakkelista tuttujen muusikoiden sekä Jesse Markinin tuottajan kanssa? Entä mitä Miles Davisin elämänohjetta Jani Hietanen pitää inspiraation lähteenään? Kuuntele niin tiedät!

Jani Hietanen kertoo meille äänisuunnittelijan estetiikastaan ja kuullaan näyte miltä lahoaminen kuulostaa yhden äänisuunnittelijan näkemyksen mukaan. Varsinaiseksi esiteltäväksi soittimeksi Jani Hietanen toi Pure Datalla toteutetun Heinäsirkkaorkesterin. Loppuun saatiin Heinäsirkkaorkesterin kymmenen minuutin konsertto.

Haastattelu tehtiin etäyhteyksin 16.12 2020.

Linkkejä:
Club Carousel: vimeo.com/477079245
NÆYT: www.instagram.com/naeytband/
Designing Sound: mitpress.mit.edu/books/designing-sound

Oma ääni -podcastia tukee Taiteen edistämiskeskus Taike.

Jakso löytyy seuraavista paikoista:
Spotify: open.spotify.com/show/7pF6IYevQhURK871rY3fGy
Apple: podcasts.apple.com/us/podcast/oma-…ni/id1505209942
Google podcasts: podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly…WVkL3BvZGNhc3Qv
Soundcloud: soundcloud.com/aanipodcast/ 
Stitcher: www.stitcher.com/podcast/oma-aani 
Castbox: castbox.fm/channel/Oma-ääni-id2724234

Seuraa Omaa ääntä:
Facebook: www.facebook.com/aanipodcast
Instagram: www.instagram.com/aanipodcast/

Ja lähettä palautetta:
Email: aanipodcast@gmail.com

Categories
Episodit

16: Music Man 99 Juice Fresh (musiikkihauska)

Erikoisen vuoden viimeinen Oma ääni -jakso, varsin erikoinen sekin. Vieraana on Music Man 99 Juice Fresh, eli musiikkimeemitili @musiikkihauska. Tai oikeastaan henkilö kyseisen tilin takana, joka kuitenkin pysyttelee myös podcast-haastattelussa anonyyminä. Yksityisyyden suojan takaamiseksi haastateltavan ääni on muutettu. Vai onko? Ohjelmassa saatetaan kuulla vinkkejä, joiden avulla tarkimmat kuuntelijasalapoliisit pystyvät kyllä henkilöllisyyden selvittämään, mutta muistakaa: kun mysteeri on ratkennut, sitä ei voi enää rakentaa uudelleen!

Taiteilijan näkemys musiikkihauskasta

Halusin pyytää musiikkihauskan vieraaksi podcastiin ja kuulla, mistä kaikki meemien vitsit oikein kumpuavat. Samalla kuullaan myös, mitä äänitöitä ja millaista musiikkia henkilö meemitilin takana tekee.

Tulipas hupaisa ja samalla mielenkiintoinen jakso, johon mahtuu paljon asiaa samalla kun opitaan, miltä kuulostaa yhden monipuolisen ääni- ja musiikkityöläisen oma ääni.

Kiinnostavia linkkejä:
www.instagram.com/musiikkihauska
rateyourmusic.com/

Jakso on äänitetty 11.12. kahdessa eri paikassa Helsingissä.

Oma ääni -podcastia tukee Taiteen edistämiskeskus Taike.

Jakso löytyy seuraavista paikoista:
Spotify: open.spotify.com/show/7pF6IYevQhURK871rY3fGy
Apple: podcasts.apple.com/us/podcast/oma-…ni/id1505209942
Google podcasts: podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly…WVkL3BvZGNhc3Qv
Soundcloud: soundcloud.com/aanipodcast/ 
Stitcher: www.stitcher.com/podcast/oma-aani 
Castbox: castbox.fm/channel/Oma-ääni-id2724234

Facebook: www.facebook.com/aanipodcast
Instagram: www.instagram.com/aanipodcast/
Email: aanipodcast@gmail.com

Categories
Episodit

15: Ringa Manner (lauluefektit)

Ringa Manner on muusikko, joka soittaa yhtyeissä Ruusut ja Pintandwefall sekä julkaisee musiikkia sooloprojektillaan The Hearing.

Ringa Manner aloitti bändiuransa Pintandwefall-yhtyeessä. Jaksossa saadaan kuulla, miten bändi lähti liikkeelle ja miten se on johtanut Ringa Mannerin ennakkoluulottomaan asenteeseen hypätä uusien ja tuntemattomien soitinten kimppuun. Soittimista puhuttaessa Ringa Manner tulee maininneeksi hienon ajatuksen: jokainen soitin sisältää vähintään yhden biisin. Vaikka et osaisi soitinta erityisen hyvin soittaa, niin silti kaikista on mahdollista saada irti ainakin yksi mielenkiintoinen aihio, josta voi tehdä biisin. Samalla tulee tehtyä musiikillisen luomisen retkiä, joiden varrelta kenties tulee löytäneeksi jotain uutta.

Lisäksi kuullaan Ruusujen tavasta biisiaihioiden kehittelemiseen. Mikä on Against the clock -metodi, ja miten se toimii? Ja mikä on torviriffi ja jääkö se ainiaaksi arvoitukseksi? Lisäksi saadaan vastaus seuraavaan askarruttavaan kysymykseen: mitä progebiisiä Ringa Manner on kuunnellut noin tuhat kertaa?

Musiikkiosiossa käydään läpi Ringa Mannerin käyttämiä laulufektejä ja loopperin toimintaa ja kuullaan, millä tavalla Ringa Manner efektejä ja loopperia käyttää. Lopussa päästään tuttuun tapaan privaattikeikalle, kun Ringa Manner esittää improvisoidun teoksen.

Inspiroiva jakso sisältää paljon kannustavia vinkkejä jokaiselle, joka on koskaan tehnyt tai soittanut musiikkia tai on miettinyt tekevänsä.

Ringa Mannerin tärkeimmät lauluefektit:
– Roland VT-3
– Chase Bliss Blooper
– Chase Bliss Mood
– Boss RC-30

Jakso on äänitetty Helsingissä 3.11. Kyseessä oli toinen yritys. Ensimmäisellä kerralla lokakuussa sain jokaisen podcast-tekijän tärkeän oppitunnin: muista aina backup-äänitys! Äänityksessä käyttämäni SSD-levy petti eikä ollut tallentanut äänitiedostoja. Shokki oli aika suuri, kun tämän tajusin. Onneksi Ringa Manner oli armollinen ja saatiin sovittua uusi äänitys. Ja onneksi tästä tuli hyvä, ellei jopa parempi kuin ensimmäinen!

Oma ääni -podcastia tukee Taiteen edistämiskeskus Taike.

Oma ääni löytyy seuraavista paikoista:
Spotify: open.spotify.com/show/7pF6IYevQhURK871rY3fGy
Apple: podcasts.apple.com/us/podcast/oma-…ni/id1505209942
Google podcasts: podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly…WVkL3BvZGNhc3Qv
Soundcloud: soundcloud.com/aanipodcast/ 
Stitcher: www.stitcher.com/podcast/oma-aani 
Castbox: castbox.fm/channel/Oma-ääni-id2724234

Facebook: www.facebook.com/aanipodcast
Instagram: www.instagram.com/aanipodcast/
Email: aanipodcast@gmail.com